12/04/2024

Vabilo na delavnico Amelie Aranguren

Amelie Aranguren (Paisanaje Collective): 78.6%: The Cities We Want
v sklopu konference Povezovalne črte

 

za koga? Osebe, ki jih zanimajo urbanizacija mest, ekologija v kmetijstvu (agroekologija), prehranska neodvisnost, site-specific umetniški projekti, soustvarjanje in seveda možnosti, ki jih nudi mesto, kot je Ljubljana.

Na delavnico se lahko prijaviš na production@cityofwomen.org in je brezplačna. Prijave sprejemamo do 24. 4. 2024. Lokacija in čas začetka delavnice bosta najavljena naknadno. 

Delavnica, ki bo sestavljena iz dveh delov in bo trajala od 25. do 26. aprila, bo potekala bo v Ljubljani, kjer območja podeželja (za katera so značilna predvsem kmetijske in gozdne površine) predstavljajo 78,6 % njegove celotne površine. Na delavnici bomo iskale in identificirale_i skupine periurbanih proizvajalk_cev in različne samoorganizirane skupnosti, ki pri pridelovanju in prodaji hrane delujejo ekološko in krajšajo prodajne verige. Odkrivali_e bomo pobude in projekte, ki na različne načine iščejo živo podeželje in se v svoji praksi oddaljuejo od intenzivnih industrializacijskih modelov, zagovarjajo socialno in trajnostno kmetijstvo ter se zavedajo njunih ekoloških omejitev.

Umetnica delavnico predlaga v času, ko se kmetijstvo vrača na naslovnice revij in sproža vprašanja, kot so: kakšna je vrednost hrane, kdo jo določa in kje je dobiček kmeta_ice? Na ta vprašanja bomo odgovarjali_e z majhnimi dejanji domišljije in ustvarjanja.

 

o Amelie: https://mestozensk.org/sl/umetnica-sodelujoca/amelie-aranguren